Armand

Korte Biografie

Discografie

De GIG- Agenda

Songteksten, Accoorden

Muziek

Plakboek

Fotogalerie

De Wekelijkse Spreuk

Nieuwtjes Wetenswaardigheden

Maandelijkse Column

Links

Contact / E-Mail


 

 

 

 

 

 

 

Column 2

September 2002

D M P (De Maandelijkse Portie Paranoia)

COLUMN IIa YOU ARE..

HET VEGETARISME
Je zult maar vegetariër zijn…
Je zult maar besloten hebben dat je geen beesten meer eet, dat is toch eigenlijk een zeer nobel besluit.
Er zijn mensen die dat besluit nemen om het feit dat zij er niet mee om kunnen dat men soortgenoten onnodig vermoord om te overleven, er zijn er ook die dat doen omdat een kilo vlees altijd nog tien kilo landbouwproducten kost, dus waar het kàn… (vegetarische eskimo's bestaan niet) en die genetische manipulatie dan ook beschouwen als een dekmantel voor het ongestoord tot zich kunnen nemen van bloederig voer door de beter gesitueerden op deze aardkloot. En dan nog de categorie die wel vlees eet maar niet zomaar vlees.

En nu denkt iedereen aan de Rednecks maar in Georgië is er hongersnood als de volwassenen geen kilo vlees per dag naar binnen kunnen werken, de tot welstand geraakte Chinezen tonen hun rijkdom door uitsluitend nog vlees te eten, wat hun buren de Mongoliërs net aan het afleren waren en van de 300 miljoen te dikke mensen op deze bol wonen er 112 miljoen in de ontwikkelingslanden, al heeft dat hier niets mee te maken, of tòch…
Maar zoiets wordt nauwelijks serieus genomen.

 

 

Om te beginnen leeft het vooroordeel dat vego's genoeg hebben aan kleinere porties dan carnivoren, (een woord wat de lading eigenlijk niet dekt maar daar komen we zo op terug) terwijl dat een absurde veronderstelling is, het is juist andersom, aangezien de eiwitten uit plantaardig voedsel minder stabiel zijn dan in dierlijke grub, ergo; mag het een beetje meer zijn?

En het sicke voor de veegjes is dat die zg. carnivoren (vleesvreters) ineens omnivoren (alleskaners) blijken terwijl de carnivoorse hap op het feestje niet eens op is alsof het spul daar staat opgesteld voor de weldenkende mensen die ook 'ns achteloos willen proeven wat die imitatie-cavia's nou als voer zien, en de vego's bij de vleesbak op zoek gaan naar een droog stukje brood.
Terwijl het voor de overblijvende christelijke schoolkids heel normaal is om te vragen of alle moslimkids al gegeten hebben, als zij zin hebben in een runderlapje ipv het gebruikelijke coteletje.
En er nog nooit één Moslim is doodgegaan aan een stukje varken, of een Christen aan een stukje vlees op vrijdag.

Maar ja, in deze kontreien neemt men bijgeloof nog steeds serieuzer dan harde feiten, wat dat betreft voel ik mij soms tussen primaten, geloof ik echt niet dat we al in de eenentwintigste eeuw zijn beland, getuige daarvan is immers de houding ten opzichte van die mensen, die er stiekem van overtuigd zijn dat alle ellende, ruzie, oorlogen en drankzucht een direct gevolg zijn van het eten van dooie beesten.

verder